Štai jau penktasis šių mokslo metų ir ketvirtasis ,,Sveikatiados maisto detektyvų“ iššūkis. Tai ,,Sveikatiados iššūkis – pieno tūsas!“, valio! Kaip ir visada, net ir karantino metu, lopšelio –darželio „Linelis“ priešmokyklinukai“ labai aktyviai priėmė šį pieno iššūkį – gamindami pačius įvairiausius ir sveikiausius pieno kokteilius, taip pat vaisiais ir uogomis gardindami varškę, baltą sūrį ar kitus pieno produktus. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė primena, kad vaikams, paaugliams bei suaugusiesiems rekomenduojama vartoti 2 stiklines pieno, kefyro ar pasukų arba iki 100 g varškės per dieną. Taip pat, kad piene ir pieno produktuose priskaičiuojama apie 200 naudingų medžiagų.

Kalcis – padeda susiformuoti tvirtiems kaulams ir dantims, padeda kraujo krešėjimui, širdies ritmo reguliavimui.

Fosforas – stiprina kaulus, formuoja raumenų audinį.

Kalis – padeda reguliuoti skysčių pusiausvyrą ir kraujo spaudimą.

Vitaminas A – padeda išlaikyti gerą regėjimą ir sveiką odą, stiprina imuninę sistemą.

https://www.facebook.com/Sveikatiada/videos/2587361204877713/

https://www.facebook.com/Sveikatiada/videos/215518529742672/