Visos šios nuotraukos atspindi naujojo vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo produktus, kurie, kaip įsitikinome, puikiai pritaikyti gaminti ugdymo įstaigose. Labai svarbu kalbėti ne tik apie pasikeitimus, bet ir apie sveikatai palankų, sveikatinantį maistą, ypač kai kalbama apie jautriausią visuomenės dalį – vaikus.  Renkantis maisto produktus, reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į energinę vertę, bet ypač į tokius sveikatai svarbius mitybos aspektus, kurie daro neigiamą poveikį mūsų sveikatai: kaip sočiųjų riebalų, cukrų ar druskos kiekius.

 

 

 

 

 

 

 

 

Taigi vakar (03.05) Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriuje vyko specializuoti praktiniai kvalifikacijos kėlimo kursai „Sveikos mitybos standartas”, sudaryti iš dviejų dalių:

  • Teorinė dalis: sveikatai palankūs patiekalai vaikų valgiaraštyje. Rekomenduojami maisto produktai ir patiekalai. Tausojantys gaminimo būdai. Patarimai ir rekomendacijos, kaip gaminti, kad būtų išsaugota kuo daugiau naudingų vaiko organizmui maistinių ir kitų vertingų medžiagų, kaip praturtinti patiekalus vertingomis medžiagomis. Kulinarijos naujovės, technologijų taikymas bei maisto pateikimo tendencijos vaikų ugdymo įstaigose. Lektorė Laura Blaževičiūtė.
  • Praktinė dalis, kurioje vyko sveikatai palankesnių  patiekalų gamyba, degustacija bei vertinimas. Lektorė Giedrė Ciukšienė, vyresnioji profesijos mokytoja iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro.

 

Susirinkęs Mažeikių rajono ikimokyklinio ugdymo maisto organizavimo specialistų būrys buvo supažindintas, kaip formuoti, ugdyti ir skleisti sveikos mitybos ir sveikos gyvensenos principus, raštingumą bei sąmoningumą visoje visuomenėje, kokiais būdais skatinti šeimų sąmoningumą sveikai maitintis. Moterys džiaugėsi galimybe gaminti sveikatai palankius patiekalus, jų grupelėse pagamino net 5: vištienos ir daržovių iešmeliai; pilno grūdo miltų lietiniai su daržovėmis ir sūriu; trinta moliūgų sriuba su lęšiais; varškės apkepas su bananais ir džiovintomis slyvomis; daugiaryžis su daržovėmis ir malta kalakutiena

Nuoširdžiai dėkojame viešnioms. Tikimės, kad netolimoje ateityje antruoju etapu mokymus galės išklausyti mokyklų maisto organizavimo personalas. Sekite informaciją.